Terkini

Video Menarik

Politik

Cerita Panas

Technology

Miscellaneous

PRK Sungai Besar: Dr. Rani calon terbaik PAS untuk menewaskan Amanah.

Posted by Cenangau DaunKari on 30 May 2016 |

Walaupun ramai ahli dan penyokong Pakatan Harapan tak sanggup nak mengakui tapi realitinya keputusan PAS untuk letak Dr. Rani sebagai calon PAS untuk PRK Sungai Besar adalah satu pilihan yang cukup bijak, mungkn pilihan yang paling bijak sejak muktamar PAS tahun lepas yang menyaksikan perwakilan PAS buat pilihan paling mengarut.
Harakahdaily melaporkan:
Dr Abdul Rani Osman terkejut dan tidak pernah terlintas dipilih oleh kepimpinan tertinggi PAS untuk menjadi calon PAS bagi Pilihan Raya Kecil (PRK) Sungai Besar pada 18 Jun nanti. Menurut beliau, keputusan yang telah dibuat oleh kepimpinan tertinggi PAS itu diterima dan diharap semua rakan-rakan parti dari DAP dan PKR dapat membantu PAS menawan kerusi Parlimen Sungai Besar. "Saya sangat berharap Adun Sekinchan (DAP), Ng Sue Lim dapat membantu saya untuk berkempen. Adun Sekinchan merupakan kawan rapat saya. Saya kagum dengan kemahiran beliau yang boleh menghafal maksud firman Allah ketika berucap dalam sidang Dewan Negeri," katanya. - Hrkh.

Politik samseng ganas makin berakar dalam PAS?

Posted by LensaHp on 05 March 2015 |


Sebelum ni kereta Dr. Hatta kena bakar, rumah Hanifa Maidin kena ceroboh dan pintu ofis Zulhazmi disimbah cat, kali ni Dr. Dzul pulak ditumbuk dimuka time nak balik solat Subuh.

Politik ganas macam ni dalam Umno pun takdak rasanya. Kata 'PAS GANTI UMNO' tapi bab ni nampak dah lebih teruk dari umno.
posted from Bloggeroid

PAS diramal pecah selepas muktamar

Posted by LensaHp on 02 March 2015 |



Pengarah Operasi Pusat Penyelidikan PAS, Mohd Zuhdi Marzuki meramalkan parti Islam itu akan berpecah selepas muktamar tahunan yang dijadual pada 1 Jun depan.

Beliau dipetik akhbar Sinar Harian sebagai berkata analisisnya itu berdasarkan penilaian dan kajian mendalam terhadap konflik dalaman parti yang tidak dapat diselesaikan oleh kepemimpinan parti.

posted from Bloggeroid

Tubemate aps android untuk mudah download video youtube

Posted by LensaHp on 01 March 2015 |


App Android yang mudahkan untuk download video dari Youtube. Yang cantiknya guna app ni kita boleh download sekerat dan sambung lain kali.

Untuk maklumat lanjut pasai app tubemate ni dan juga untuk downloak file apk boleh ke link http://m.tubemate.net
posted from Bloggeroid

Ust Ahmad Awang bekas ahli Masjid Syura PAS pertikai Multaqa II Ulama PAS

Posted by LensaHp on 27 February 2015 |


Multaqa ulama tidak menyediakan kata-kata hikmah serta kaedah bijaksana bagaimana ianya perlu diurus dan ditangani. Apa yang dilakukan sebaliknya adalah menyimbah lagi minyak ke atas api yang sedang membara, tidak mendatangkan penyelesaian tetapi sebaliknya merumitkan lagi.

Adakah perlu majlis sebesar dan sepenting Multaqa Ulama II membincangkannya tanpa pernah dibuat “tabayyun” dan membawa bukti lalu terus menjatuhkan hukuman? - Ust Ahmad Awang
posted from Bloggeroid

yllix 300x250

Recent News

Most Popular

fb-like-box

Receive all updates via Facebook, click the Like button...
Receive all updates via Email...

Busuk